Чангаазны шүүс хийх арга
2022 оны 4 сарын 19

Гэртээ бэлтгэсэн байгалийн чангаанзны шүүс нь зуны амт, эерэг, сэргэг сэрүүн юм. Дэлгүүрт худалдаж авсан ундаанаас ялгаатай нь хадгалах бодис, амт оруулагч агуулаагүй болно. Өвлийн улиралд нухаштай чангаанзнаас шүүс авахын тулд танд хэдхэн кг жимс, 200 грамм элсэн чихэр, 40 минутын чөлөөт цаг хэрэгтэй. Жинхэнэ амтыг мэддэг хүмүүс олон төрлийн жүрж, лийр эсвэл алимд дуртай байх болно.

Зөвхөн боловсорсон гүйлс нь хоол хийхэд тохиромжтой

Гэрийн чангаанзны шүүсний давуу тал нь тодорхой юм. Бүтээгдэхүүнд хортой нэмэлт бодис байхгүй. Элсэн чихэр нь хадгалалтын үүрэг гүйцэтгэдэг тул ундаа нь нэг жилийн турш төгс хадгалагддаг. Энэ нь шингэрүүлсэн дэлгүүрээс хамаагүй амттай бөгөөд витамин, эслэгээр баялаг жимсний нухаш агуулдаг. Хадгалах хугацааны туршид өнгө нь баялаг, эрч хүчтэй хэвээр байна.

Гэрийн чангаанзны ундааны ашиг тус үүгээр дуусдаггүй.

Хадгалах хоол хийхээсээ өмнө зөвхөн бүрэн боловсорсон жимснээс их хэмжээний шүүсийг хурдан авах боломжтой гэдгийг анхаарч үзэх хэрэгтэй. Боловсорч гүйцээгүйгээс ялгаатай нь тэдгээрийг хагасаар амархан эвддэг. Үрийг нь салгасны дараа жимснээс шингэнийг гар эсвэл цахилгаан шүүс шахагч ашиглан гаргаж авдаг. Хэрэв ийм төхөөрөмж байхгүй бол хутгагч, мах бутлуур, шүүс шахагч эсвэл шигшүүр хийх болно. Алдартай жорууд нь амттай, орчин үеийн техникийн шинэчлэлгүй байдаг.

  • Танд хэр их элсэн чихэр хэрэгтэй вэ?

Хэрэв шүүс шахагч ашиглан уламжлалт жор сонгосон бол 2 кг чангаанзны хувьд 1 аяга нунтаг элсэн чихэр шаардагдахгүй. Төрөл бүрийн алимны хувьд 2 кг жимс тутамд 150 г-аас ихгүй хэмжээгээр авна. Хэрэв та жүрж нэмбэл элсэн чихэр огт хэрэглэж болохгүй. Аль ч тохиолдолд та өөрийн амтанд анхаарлаа хандуулах хэрэгтэй.